Over ons

Wij leveren al 140 jaar vilt en technisch textiel oplossingen

Met ons wolvilt maken wij producten die een totaalbeleving creëren en alle zintuigen activeren. Oftewel, duurzame oplossingen met vilt. Vanuit onze eigen productie, met gepassioneerde vakmensen en wolvilt van hoogwaardige kwaliteit. Al vanaf het eerste moment zijn wij gecharmeerd door dit prachtige natuurproduct vanwege de uitstraling en de unieke eigenschappen. Zo is wolvilt van nature waterafstotend en geluidsabsorberend

 

Heeft u een leuk idee, een eerste concept of al een concreet ontwerp voor een nieuw product? Wij adviseren graag bij het maken van de juiste materiaalkeuze, bewerkingen en techniek!

 

 

 • Vilt en design
  Van akoestische oplossingen tot interieurinrichting bij (internationale) bedrijven, scholen en musea. Vilt is een zeer gewild materiaal bij moderne, sfeervolle interieurstyling. En er is van alles mogelijk!
   
 • Technische viltoplossingen 
  Ons industrieel vilt wordt toegepast bij de meest uiteenlopende (productie)processen en wordt gebruikt voor o.a. afdichting, isolatie, bescherming en demping. Ontwerpers werken ook graag met ons industriële vilt, vanwege de verschillende diktes en densiteit. Van viltstroken en stansdelen tot speciale vormen.

 

 

Eurofelt levert business-to-business. Bent u particulier dan verwijzen wij u graag door naar onze webwinkel www.wolvilt.nl

 

 

 

 

Ons proces

Van technische viltoplossingen tot de uitwerking van een creatief ontwerp; met onze kennis, ervaring én eigen productiefaciliteiten maken we innovatieve en kwalitatief hoogwaardige producten.

Wij leveren zowel meterwaar als maatwerk voor uw unieke product. Veel doen we vanuit onze eigen productielocatie in Sneek waar we jarenlang ervaring hebben met het snijden en bewerken van viltproducten voor de meest uiteenlopende branches. Met onze innovatieve snijmachines kunnen wij snel, efficiënt, maar bovenal zeer nauwkeurig snijden. Ook voor het confectioneren van uw product kunt u bij ons terecht. Dit geldt zowel voor grote series als kleinere afnames. Al onze producten worden nauwkeurig gecontroleerd voordat ze onze productie verlaten, zodat ze aan alle eisen en wensen voldoen. Daarnaast hanteren we strenge veiligheidsnormen en is ons bedrijf ISO 9001 gecertificeerd.

 

Onze bewerkingen:

 • Snijden
 • Stansen
 • Confectioneren
 • Lasersnijden
 • Zelfklevend maken
 • Lassen

 

Benieuwd naar de mogelijkheden? Wij denken graag met u mee.

 

  

Ons materiaal

De kwaliteit van ons wolvilt: 100% merino wol


Ons wol is voornamelijk afkomstig uit Australië en Nieuw Zeeland, waar de schapen op verantwoorde wijze worden gehouden. Wij werken bewust met mooie, kwalitatieve materialen die voldoen aan de volgende eisen:

 • Diervriendelijk geproduceerd
 • Zonder bindmiddelen
 • Zonder negatieve impact op het milieu

 

Ons hoogwaardige vilt gemaakt van 100% merino wol is verkrijgbaar in diverse kleuren en diktes. De grondstoffen voor de basiskleuren van onze collectie zijn:

 • 100% biologisch afbreekbaar
 • Gemaakt van pure wol
 • De kleurvilten worden ecologisch verantwoord geproduceerd

 

Van nature is vilt:

 • Water en vuilafstotend
 • Luchtzuiverend en slijtvast
 • 100% afbreekbaar
 • Onbrandbaar
 • Geluidsabsorberend
 • Vrij van chemische stoffen. 

 

Wij maken graag gebruik van ‘groene’ en ecologisch verantwoorde producten. Wol is één van oudste textielvezels. Het werd al gebruikt in het stenen tijdperk vanwege de hoge kwaliteit en veelzijdigheid. Dit is ook de reden dat het nog steeds graag én veel wordt gebruikt.

 

 

  

 

Onze vakmensen en onze missie

Creators of hi-tex solutions

Ons vakkundig personeel en zeer uitgebreid en modern machinepark staan garant voor uw

vertrouwen. Wij zijn er trots op dat onze werknemers allemaal hun eigen specialiteit hebben. Door bundeling van deze specialiteiten weten wij waar wij het over hebben als het gaat om de mogelijkheden van de verschillende materialen en de verwerking ervan. Hierdoor zijn wij in staat om onze missie waar te maken:

 

 • Onze opdrachtgevers verzekeren van de beste totaaloplossing in textiel ( hi-tex solution)
 • Onze veelzijdige kennis van technisch textiel en vilt passen wij toe bij het ontwikkelen,vervaardigen van kwalitatief hoogwaardige en duurzame producten met toebehoren (creators of hi-tex solutions)

 

Lampe Group

Sinds 1875 creators of hi-tex solutions

Eurofelt is onderdeel van Lampe Group. Lampe Group is gespecialiseerd in het verwerken van hoogwaardige (textiele) materialen. De producten en diensten van onze divisies  sluiten sterk op elkaar aan, waardoor wij garant staan voor een complete en unieke aanpak. Daar waar het Lampe Group vooral gericht is op industriële  toepassingen, is de organisatie van Eurofelt vooral gericht op de vervaardiging van op maat gesneden (vilt)producten.

 

 

 

Meer informatie over Lampe Group: www.lampe.nl

Veelgestelde vragen

- +

Waar kan ik een staal opvragen?

U kunt een staal opvragen via ons contactformulier.

- +

Kan ik een afroeporder plaatsen?

Op verzoek is het mogelijk een materiaal of eindproduct op voorraad te leggen. Hiervoor kunt u in een afroepcontract afspraken met ons maken. U bent dan altijd verzekerd van een snelle levering. Vele klanten gingen u al voor!

- +

Wat is het verschil tussen Lampe en Eurofelt?

Lampe Technical Textiles is een zelfstandige, productie- en handelsonderneming met als specifiek afzetgebied filtertechniek en flexibele verbindingen. Met haar divisie Eurofelt Products richt Lampe zich op andere toepassingsgebieden van technisch textiel, waaronder vilt, medisch textiel, agrotextiel en sport.

- +

Welke bewerking/ behandeling is mogelijk?

Eurofelt kan materiaal voor u confectioneren, snijden, lassen, stansen en zelfklevend maken.

- +

Wat is de gemiddelde levertijd?

Meterwaar: indien voorradig, 2 werkdagen.

Bewerkt materiaal: indien het hoofdmateriaal voorradig is, 2 weken.

- +

Wat zijn uw leveringscondities?

Een eerste levering vindt altijd plaats bij vooruitbetaling.

Nederland: Af fabriek / EX Works

Belgie: Af fabriek / EX Works

Toeslag EUR 30,- bij orders met een goederenwaarde < EUR  225,-

Alle bedragen als vermeld zijn exclusief BTW.

- +

Wat is het rekeningnummer van Eurofelt?

Het rekeningnummer is IBAN NL07RABO0370664671.

Brochure

Bekijk hier onze brochure.

 

 

 

 

Vacatures

Bij ons familiebedrijf heerst een no-nonsense cultuur met een gezamenlijk uitdaging: onze opdrachtgevers de beste totaaloplossing bieden.

 

Op dit moment hebben wij geen openstaande vacatures. Maar denkt u dat u past in ons bedrijf en wilt u ons enthousiaste team "creators of hi-tex solutions" komen versterken? Stuur dan geheel vrijblijvend je CV en brief met motivatie naar: info@eurofelt.nl