Akoestex:HeartFelt®

 

Modulair vilten plafondsysteem

Vanaf 1 mei 2017 is Eurofelt exclusief distributeur van HeartFelt®: een nieuw, modulair lineair vilten plafondsysteem met unieke kwaliteiten op het gebied van design en duurzaamheid. HeartFelt® is gemaakt van Cradle to Cradle-gecertificeerd vilt, een natuurlijk en zacht materiaal met een warme uitstraling en uitstekende akoestische eigenschappen. De introductie van HeartFelt® is een wereldprimeur:

 

HeartFelt® speelt in op de groeiende populariteit van vilt onder designers: steeds

meer ontwerpers gebruiken vilt als materiaal voor bijvoorbeeld stoel- of wandbekleding, maar ook als basismateriaal voor (interieur)artikelen als lampen, klokken en briefcases. Vilt is fantastisch om mee te werken als architect. Het is een materiaal dat emotie opwekt; het voelt warm aan en heeft een geweldige natuurlijke look and feel.

 

De meeste lineaire plafondsystemen zijn van metaal -vaak aluminium. Met metaal krijgt een architect echter altijd te maken met twee uitdagingen: de sterke reflectie van licht én geluid. Vilt biedt hier een organische oplossing voor: het ‘breekt’ licht op zo’n manier dat er een mooie, natuurlijke kleur ontstaat. Tegelijkertijd is vilt van nature een geluidsabsorberend materiaal. Dat maakt het voor architecten veel eenvoudiger om een goede gebouwakoestiek te realiseren. 

 

HeartFelt® is vervaardigd van niet-geweven thermo-gevormde PES vezels. De viltpanelen (40 x

55 mm) zijn leverbaar in vijf tinten grijs, van off-white tot antraciet, en bieden ontwerpers vele
designmogelijkheden. Het modulaire systeem stelt ze namelijk in staat om vrijwel eindeloos te variëren
met paneelgrootte, voegbreedte, montagehoogte en kleur. Het plafondsysteem is als het ware een
creatief canvas voor de architect of ontwerper.

 

De akoestische eigenschappen van  HeartFelt®  zijn bovengemiddeld. Bij een gesloten plafond is de akoestische waarde van het product 0,9, aflopend naar 0,7 bij een plafond met 20% openheid. Met het modulaire plafondsysteem van HeartFelt® kunnen architecten, installateurs en gebouweigenaren de akoestiek in elke ruimte nauwgezet beheersen. 

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

Onze specialisten staan klaar om uw vragen te beantwoorden.

0515 - 41 25 41


Bekijk alle contactgegevens

Voorbeelden Akoestex:HeartFelt®

Afgerond viltproject Admix
Afgerond viltproject Admix  

Afgerond viltproject Admix

Afgerond viltproject IMD
Afgerond viltproject IMD  

Afgerond viltproject IMD

Afgerond viltproject Money
Afgerond viltproject Money  

Afgerond viltproject Money

Blijf op de hoogte!

Wilt u graag op de hoogte worden gehouden van onze ontwikkelingen? Dan kunt u zich aanmelden voor onze nieuwsbrief! Wilt u helemaal op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Dan kunt u ons liken op Facebook en volgen op Twitter!

Aanmelden nieuwsbrief

Inspiratie opdoen?

De mogelijkheden van vilt zijn eindeloos. Laat u daarom inspireren op onze inspiratiepagina

 

Naar de inspiratiepagina

Meer weten?

Dit is slechts een greep uit ons assortiment. Wilt u documentatie ontvangen of zoekt u een bepaald product, bespreek met ons de mogelijkheden!

Naar de contactpagina