Akoestex:HeartFelt®

Modulair vilten plafondsysteem

Vanaf 1 mei 2017 is Eurofelt exclusief distributeur van HeartFelt®: een nieuw, modulair lineair vilten plafondsysteem met unieke kwaliteiten op het gebied van design en duurzaamheid. HeartFelt® is gemaakt van Cradle to Cradle-gecertificeerd vilt, een natuurlijk en zacht materiaal met een warme uitstraling en uitstekende akoestische eigenschappen. De introductie van HeartFelt® is een wereldprimeur:

 

HeartFelt® speelt in op de groeiende populariteit van vilt onder designers: steeds
meer ontwerpers gebruiken vilt als materiaal voor bijvoorbeeld stoel- of wandbekleding, maar ook als basismateriaal voor (interieur)artikelen als lampen, klokken en briefcases. Vilt is fantastisch om mee te werken als architect. Het is een materiaal dat emotie opwekt; het voelt warm aan en heeft een geweldige natuurlijke look and feel.

 

De meeste lineaire plafondsystemen zijn van metaal -vaak aluminium. Met metaal krijgt een architect echter altijd te maken met twee uitdagingen: de sterke reflectie van licht én geluid. Vilt biedt hier een organische oplossing voor: het ‘breekt’ licht op zo’n manier dat er een mooie, natuurlijke kleur ontstaat. Tegelijkertijd is vilt van nature een geluidsabsorberend materiaal. Dat maakt het voor architecten veel eenvoudiger om een goede gebouwakoestiek te realiseren. 

 

HeartFelt® is vervaardigd van niet-geweven thermo-gevormde PES vezels. De viltpanelen (40 x
55 mm) zijn leverbaar in vijf tinten grijs, van off-white tot antraciet, en bieden ontwerpers vele
designmogelijkheden. Het modulaire systeem stelt ze namelijk in staat om vrijwel eindeloos te variëren
met paneelgrootte, voegbreedte, montagehoogte en kleur. Het plafondsysteem is als het ware een
creatief canvas voor de architect of ontwerper.


De akoestische eigenschappen van  HeartFelt®  zijn bovengemiddeld. Bij een gesloten plafond is de akoestische waarde van het product 0,9, aflopend naar 0,7 bij een plafond met 20% openheid. Met het modulaire plafondsysteem van HeartFelt® kunnen architecten, installateurs en gebouweigenaren de akoestiek in elke ruimte nauwgezet beheersen. 

Eén van onze specialisten

Gertrude de Haan-Nieuwenhuis Gertrude de Haan-Nieuwenhuis
Verkoopadviseur

+31 (0)515-412541

Afgerond viltproject IMD
Afgerond viltproject IMD  

Afgerond viltproject IMD

Afbeeldingen:

Afgerond viltproject Admix
Afgerond viltproject Admix  

Afgerond viltproject Admix

Afbeeldingen:

Afgerond viltproject Money
Afgerond viltproject Money  

Afgerond viltproject Money

Afbeeldingen: